En vinter har gått med min 2-hjuliga Bakfiets lång från Cykelfabriken. Jag har cyklat varje arbetsdag mellan hemmet-förskolan-jobbet. Vid för svåra väder-förhållanden har jag tagit min gamla cykel och cykelvagn. Ibland har frun hämtat och lämnat sonen med bil. Vår lådcykel har fungerat som en andra bil.

Cykling hem från ICA

Svårast har det varit att cykla vid 0 gradigt och >5cm nysnö. Det har vart svårt att hålla balansen. Svårt att få fäste. Svettigt. För att orka har jag kört på max effekt från batteriet. Detta gör att jag lätt kört slut på strömmen i batteriet. Enklast är att välja annat fordon än 2-hjulig lådcykel vid mycket nysnö, främst vid temperatur kring 0 grader.

Vid kallare än ca -10 grader är kapell att föredra eftersom vinden har en kylande effekt. Sonen har haft slalomhjälm och i vissa fall baklava för att värma huvudet.

Klarar mig ca 3 dagar på en batteriladdning (ca 36 km) vid ca -5 och ingen nysnö. Jag vill ha >40% kvar vid start för att ej riskera att få slut på ström under färden. Senaste råden angående uppladdade batterier är att de ska tömmas för att behålla kvaliten. Det återstår att se hur långt jag kan cykla då jag aldrig köra slut på batteriet innan laddning.

Cykling med regnskydd på lådcykelns låda kan vara svårt. Standard regnskydd från Cykelfabriken till Bakfiets lång har jag använt. Jag ser ej framhjulet då jag sitter på sadeln. Jag tycker det är svårt att hålla balansen när jag ej ser framhjulet. Det blir även svårare att cykla eftersom tyngdpunkten höjs och regnskyddet tar vind. Därav använder vi hellre bra kläder istället för lådans regnskydd.

Under vintern har vi insett att endast ha 2 hjulig lådis vid vinterförhållanden inte fungerar bra vid vinterförhållanden. Vi behöver komplement i form av bil, buss eller cykel+cykelvagn. Dock undrar jag hur och om 3-hjulig lådcykel fungerar bättre under vintern.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera